Site icon Hetman News

Типові помилки під час сніданку: Білий хліб, тост, круасани, булочки та інша випічка

випічка

Breakfast croissants on dstressed white wood with honey,butter,jam and mug of tea

Багато людей роблять подібні помилки у своєму сніданку, наприклад, не споживають білок або вживають не відповідні продукти та напої на порожній шлунок.

Білий хліб, тост, круасани, булочки та інша випічка – тисячі людей починають свій день із таких продуктів.

Але їх споживання (на порожній шлунок) є помилкою, – зауважує Асоціація дієтологів України. За словами фахівців, такі продукти містять багато “швидких” вуглеводів, які підвищують цукор у крові та сприяють активному відкладанню жиру.

“Дріжджова випічка створює додаткове навантаження на кишківник, викликаючи в ньому процеси бродіння. Страждає і підшлункова залоза, і шлунок”, – додають дієтологи.

Також до типових помилок на сніданку відноситься відсутність білка. Проте саме він забезпечує тривале насичення, надає енергію і підтримує здоров’я. Для сильного імунітету важливо споживати достатньо якісного білка – наприклад, такий міститься в яйцях, молочних продуктах, горіхах та насінні.

Те, що ще повинен містити в собі сніданок – повільні вуглеводи, клітковину, корисні жири, воду, вітаміни та мікроелементи.

Окрім відсутності білка та випічки натщесерце, серед типових помилок на сніданку фахівці вказують на вживання кави та соків на порожній шлунок (це шкідливо для слизової ШКТ), куріння під час прийому їжі, вживання готових продуктів промислового виробництва, спорт чи інтенсивну фізичну активність відразу після сніданку.

Exit mobile version