Site icon Hetman News

Який вид хліба сприяє схудненню та покращує здоров’я?

хлібобулочні вироби


Який вид хліба, завдяки високому вмісту корисних мікроелементів, сприяє схудненню та покращує здоров’я?

Лікарі прийшли до висновку, що набір ваги не пов’язаний зі споживанням хліба, а з його вживанням у неправильних кількостях. Однак, деякі, хто дотримуються дієти, уникають його зовсім. Однак це не зовсім виправдано. Щоб не постраждати від споживання хліба, важливо не поєднувати його з жирними стравами та обмежити вживання до 120 грамів на день. Крім того, існує декілька видів хліба, які корисні для здоров’я та рекомендуються для щоденного споживання. Дізнаймось, які види хліба є найкориснішими та як правильно їх вибрати.

Як обрати корисний хліб для здоров’я

Вибір правильного хліба може сприяти навіть втраті зайвих кілограмів. Наприклад, існує дієта на основі хлібних сендвічів із лососем або вареною птицею, яка дозволяє схуднути. Один такий перекус містить всього 100 калорій, але можна споживати лише до семи штук на день.

При обиранні хліба важливо звертати увагу на такі параметри: вид борошна, кількість домішок, солі та цукру. Найкраще обирати хліб із цільного зерна чи висівковий. Оскільки вони містять оболонки, що багаті клітковиною, вітамінами групи В, Е, залізом, цинком та селеном. Вони корисні як для організму загалом, так і не шкодять фігурі.

Який хліб найкорисніший для здоров’я:

Житній хліб є найбільш дієтичним, містить утричі більше клітковини, ніж білий, і має лише 165 калорій. Високий вміст клітковини у ньому легко засвоюється організмом. Також цей вид хліба містить амінокислоту – лізин, яка впливає на будову клітин шкіри та м’язів, а також сприяє еластичності судин.

Мультизерновий хліб складається із борошна вищого ґатунку та насіння, містить 250 калорій. Дієтологи рекомендують споживати його на сніданок чи перекус.

Вівсяний хліб, який випекли із вівсяного борошна, зберігає корисні властивості вівсянки. Він допомагає схуднути, знижує набряки та «поганий» холестерин, позитивно впливає на кишківник та містить 260 калорій.

Висівковий хліб позитивно впливає на здоров’я через високий вміст висівок. Це зовнішня оболонка зерна, що багата корисними мікроелементами та вітамінами групи В. Висівки регулюють процеси травлення, сприяють очищенню організму та зменшують калорійність хліба. У висівковому хлібі міститься лише 227 калорій.

Exit mobile version