Site icon Hetman News

Вчені: Вечірні тренування допомагають схуднути швидше

Дівчина у спортзалі

Дослідники з Університету Сіднея в Австралії виявили, що тренування після 18:00 спалюють більше калорій. Це пов’язано з можливістю організму надати більше енергії для занять через вечірнє збільшення рівня цукру в крові. Результати наукової роботи опубліковані в журналі Diabetes Care, передає media.az.

Протягом восьми років дослідження вчені проаналізували режими тренувань майже 30 тисяч добровольців, середній вік яких склав 62 роки. Для отримання усередненого уявлення про рухові звички учасників дослідження дослідники відстежували їх фізичну активність за допомогою фітнес-трекерів протягом тижня. Після збору необхідної інформації добровольці були розділені на чотири групи залежно від часу їх пікової активності (ранок, день, вечір, ніч).

Результати показали, що у людей з ожирінням, які займалися спортом після 18:00, ризик смертельного випадку з різних причин знижувався на 61%. Ймовірність розвитку серцевих захворювань зменшувалася на 36% порівняно з такою у добровольців, що вели пасивний спосіб життя. Денні вправи приносили менш виражений позитивний ефект.

Крім того, тренування в вечірній час (з 18:00 до півночі) корелювали з кращими результатами в схудненні. Вчені пояснили, що ближче до кінця дня рівень цукру в крові природно збільшується. Під час виконання вправ м’язи можуть виводити його надмір з кровообігу і використовувати в якості палива. Це допомагає тренуватися ефективніше і довше, спалюючи більше кількість калорій.

Exit mobile version