зруйнована будівля у Волновасі

Від удару двома ракетами HIMARS по полігону біля села Трудівське Донецької області загинуло не менше 60 солдатів із Забайкалля, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, український журналіст Денис Казанський та військовий “ДНР” Єгор Гузенко.

Згідно з повідомленнями українського журналіста Дениса Казанського, кореспондента Російської служби Бі-бі-сі Іллі Барабанова та військового “ДНР” Єгора Гузенко, Збройні сили України завдали ракетний удар по полігону біля села Трудівське Волноваського району Донецької області. В результаті загинули десятки бійців 36-ї гвардійської мотострілецької бригади (в/ч 06705) із Забайкалля, повідомляє в ніч на середу, 21 лютого, Російська служба Бі-бі-сі, передає dw.com.

Удар був завданий двома ракетами HIMARS

Удар був завданий у середині дня 20 лютого двома ракетами із РСЗВ HIMARS, коли на полігоні на зборі перебували російські військовослужбовці трьох рот мотострілецької бригади (200-300 осіб), які чекали прибуття командира 29-ї армії Східного військового округу, генерал-майора Олега Моїсєєва. Російська служба Бі-бі-сі вказує, що в її розпорядженні є понад 10 фотографій і відеозаписів, на яких видно десятки загиблих. За даними видання, жертв було не менше 60.

Джерела Гузенко стверджують, що загинуло 65 осіб, джерела Барабанова – не менше 60. Опубліковано кілька відео з місця подій, на одному з них боєць армії РФ каже, що під час “прильоту” військові чекали прибуття Моїсєєва. Гузенко також стверджує, що солдати чекали прибуття генерала.

Влада Забайкальського краю заявила, що перевіряє інформацію про загибель військовослужбовців регіону в “ДНР”. “Губернатор краю підтримує зв’язок з Міноборони для встановлення вірогідності розповсюджуваної українськими інтернет-ресурсами інформації”, – повідомляється в Telegram-каналі уряду Забайкалля.

Влада України поки що не робила заяв щодо цього.