Аргентина (прапори)

Річна інфляція в Аргентині у жовтні сягнула 142,7%. Про це повідомляє Reuters з посиланням на статистичне управління країни. Місячний приріст інфляції становив 8,3%, що менше пікових значень у серпні та вересні та нижче прогнозів аналітиків.

Аргентина протягом багатьох років бореться з високою інфляцією, в якій економістів звинувачують у друку грошей та недовірі до місцевого песо, підкреслює агентство. Інфляція протягом останнього року прискорилась до найвищого рівня з 1991 року.

“Ви не можете просто йти до торговельного центру та купити те, що вам подобається, як ви це робили раніше. Сьогодні ціни нестримні”, — заявила Reuters 22-річна мешканка Буенос-Айресу.

Зростаюче незадоволення виборців підтримує радикального аутсайдера Хав’єра Мілея, який випереджає за опитуваннями на виборах президента міністра економіки Серджіо Массу, кандидата від правлячої коаліції, підкреслює агентство.

19 листопада в Аргентині відбудеться другий тур президентських виборів. У другому турі братимуть участь Масса, який за результатами першого туру отримав 36,78%, і Мілей, який набрав у першому турі 29,99%.