солдат

У Волинській області військовий, який служив за контрактом майже два роки та самовільно залишив військову частину, отримав умовне покарання.

Інформація про це надходить з рішення Володимир-Волинського міського суду.

За матеріалами справи, 10 грудня 2019 року Назарій Ж. підписав контракт на три роки для служби в Збройних силах України. Однак 17 січня 2022 року старший солдат Назарій Ж., не отримавши дозволу командира, самовільно залишив військову частину. Чоловік був відсутній на службі до 13 жовтня минулого року. Того дня Назарій Ж. власноруч прибув до Третього слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, зупинивши вчинення кримінального правопорушення.

Назарій Ж. визнав себе винним під час розгляду справи та пояснив суду, що брав участь у бойових діях під час операції об’єднаних сил під час військової агресії Російської Федерації. Після повернення в пункт постійної дислокації 17 січня 2022 року він не повернувся в частину та перебував вдома.

Враховуючи його молодий вік, посередній характер та участь у захисті України, а також той факт, що його вже вивели поза штат під час початку повномасштабного вторгнення, суд призначив йому умовний термін тривалістю три роки, замінивши реальне покарання.