прапори України та Австралії

Австралія збільшить обсяг допомоги Україні, виділивши ще приблизно 32,5 мільйона доларів.

Як повідомляє Report, про це заявив прем’єр-міністр Ентоні Альбанезе.

Як відзначається в заяві, розповсюдженій канцелярією голови уряду, Канберра “надасть грант у розмірі 50 мільйонів австралійських доларів (приблизно 32,5 мільйона доларів США) для закупівлі зброї та засобів оборони для України”. “Австралія лишається невтриманою в підтримці України та її хороброго народу, а також в захисті фундаментального принципу – права кожної суверенної нації бути в безпеці на своїх власних кордонах та визначати своє майбутнє”, – зазначив Альбанезе.

Також австралійський прем’єр відзначив, що загальний обсяг фінансової та військової допомоги, наданої Канберрою Україні, перевищує 960 мільйонів австралійських доларів (625 мільйонів доларів США). Понад 780 мільйонів австралійських доларів (близько 510 мільйонів доларів США) з цієї суми витрачено на закупівлю озброєнь.

Крім того, Альбанезе нагадав, що в рамках допомоги Україні Міністерство оборони Австралії надало літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління E-7 Wedgetail для забезпечення ЗСУ розвідданими, а також розташувало понад 100 інструкторів, що навчають українських військових у Великобританії.