Біткоїн

Перша криптовалюта здорожчала за місяць більше ніж на 50%. Курс біткоїна (BTC) на 11 березня о 10:10 зріс на біржі Binance вище рівня 71 000 доларів США в парі зі стейблкоїном USDT, встановивши новий історичний максимум ціни. На піку вартість першої криптовалюти на Binance досягла 71 150 доларів.

Тільки за останні 30 днів біткоїн подорожчав більше ніж на 50%, а його капіталізація перевищила 1,38 трильйона доларів. На ринку криптовалют загалом також триває активний ріст. Більшість активів з топ-10 за капіталізацією за тиждень подорожчали на 10–30%.

Значущим фактором росту є так званий “халвінг”, який очікується у квітні. Це запланована подія, після якої емісія нових біткоїнів зменшується вдвічі.

Попит на біткоїн і різке зростання його курсу також підтримується потужним надходженням коштів у американські фондові біржі (ETF) для біткоїна, торги на яких розпочалися 11 січня. Згідно з офіційним сайтом фонду, в управлінні фонду від компанії BlackRock вже понад 200 тисяч біткоїнів, що становить понад 14 мільярдів у доларовому еквіваленті.