жінки у пустелі в Африці

За один день на всьому континенті зафіксовано безліч температурних рекордів. В Африці за один день побито тисячі температурних рекордів. Такого у світі ще не спостерігалося. Про це повідомляє unian.net із посиланням на The Watchers.

За даними видання, хвиля надзвичайно спекотної погоди призвела до того, що 11 березня було встановлено безліч температурних рекордів по всій Африці. Країни від Камеруну до Маврикію випробували безпрецедентну спеку у березні.

“Рекорди були побиті майже в усіх країнах з півночі на південь і з заходу на схід. Ніколи ніщо подібне не траплялося ніде у світі в кліматичній історії”, – заявив кліматолог і історик погоди Максиміліано Еррера.

За його словами, це найнезвичайніша подія в кліматичній історії. “Те, що відбувається сьогодні, залишиться в пам’яті поколінь. Жодна подія у світовій кліматичній історії навіть близько не наближається до цього”, – заявив вчений.

Так, в Камеруні зафіксували приголомшливу температуру +45,5 °C – це новий національний рекорд найспекотнішого березневого дня. Температура в Гані сягнула +43,8 °C, що також стало національним рекордом для березня.

В Нігері місячні рекорди були побиті майже на всіх станціях моніторингу: температура піднялась до +45 °C.

В Буркіна-Фасо також були зареєстровані місячні максимуми по всій країні.

В Малі зафіксували найспекотніший день в історії: температура в Бугуні сягнула +44 °C, а на Коморських островах також був зафіксований найспекотніший день за всю історію з температурою +36,1 °C.

За словами Еррери, сотні рекордів були також побиті по всій Південній Африці, Намібії та Ботсвані.