дтп з українським автобусом у Румунії

Влада Констанції активувала “Червоний план” для надання допомоги після того, як автобус з 90 пасажирами перекинувся поблизу населеного пункту Хишова. У операції було задіяно приблизно 50 військових пожежників із 3 спецавтомобілями, 4 бригади швидкої допомоги SMURD, 2 евакуаційні транспортні засоби, 2 спеціальні автомобілі для перевезення численних постраждалих та спецтехніка для надання допомоги при масових аваріях і надзвичайних ситуаціях з ІЧС Добруджи, а також 6 машин швидкої допомоги округу Констанца з 12 фельдшерами, медичними асистентами та лікарем, повідомляє ordinea.ro.

В понеділок увечері поліція, рятувальники і медики виїхали на місце великої дорожньо-транспортної пригоди в Румунії. Дзвінок на єдиний номер служби надзвичайних ситуацій 112 надійшов після 21:00. Повідомлялось, що автобус з 90 громадянами України на борту перекинувся, виїхавши за межі проїзної частини, на трасі DN2A між Попас-Міоріцей і Гіндерешть.

З урахуванням великої кількості постраждалих “Червоний план” для проведення рятувальної операції було негайно активовано на рівні округу, що передбачає залучення додаткових ресурсів. У напрямку Констанци виїхали екіпажі з необхідним обладнанням ІЧС Яломіца і Калараш.

З загальної кількості пасажирів були госпіталізовані 7 осіб із різними травмами, включаючи двох неповнолітніх. Усі вони були свідомі.

Решту пасажирів доставили до будівлі примерії Хишова, де вони очікували іншого автобуса, щоб продовжити подорож до України. З 90 пасажирів, які потрапили в ДТП, двоє залишилися на місці події.