Еммануель Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон допустив можливість відправки західних військ в Україну у майбутньому, хоча відзначив, що наразі в цьому питанні відсутній консенсус серед союзників. Макрон утримався від подальших висловлювань щодо позиції Франції у цьому питанні, посилаючись на “стратегічну невизначеність”, повідомляє eurointegration.com.ua.

“Сьогоднішні дебати залишають двозначність, і я не буду називати імена. Я кажу, що це було піднято як один з варіантів”, – додав він.

“Багато людей, які сьогодні кажуть ‘Ніколи, ніколи’, були тими ж самими людьми, які два роки тому казали: ‘Ніяких танків, ніяких літаків, ніяких ракет дальнього радіуса дії'”, – роз’яснив Макрон.

“Давайте визнаємо, що ми часто відстаємо від графіка на шість-дванадцять місяців. Саме це і було метою сьогоднішньої дискусії: все можливо, якщо це корисно для досягнення нашої мети”, – додав президент Франції.

До цього часу Франція ніколи не згадувала про варіант висилки західних військ в Україну.

Відповідаючи на питання після зустрічі в Елісейському палаці, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заспокоїв, що питання висилки наземних військ не стояло на порядку денному.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо на тлі зустрічі представників західних країн у Парижі заявив, що кілька країн-членів НАТО та ЄС розглядають можливість висилки солдат в Україну на двосторонній основі.