ЛЕПи

Україна сьогодні експортує у нічні години мінімального споживання 1 483 МВт до Словаччини, Румунії та Молдови, при цьому в період пікового добового навантаження заплановано імпортувати 252 МВт зі Словаччини. Про це йдеться у повідомленні НЕК “Укренерго”, повідомляє delo.ua.

При цьому організація закликає українців ощадливо споживати електроенергію, оскільки її споживання зростає – 3 січня добовий максимум споживання перевищив на 7% показники вівторка 2 січня. “Різке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на енергосистему. Для електростанцій, які ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, це дуже різке збільшення навантаження, яке може призвести до технологічних порушень.

Щоб допомогти енергосистемі працювати в цей складний період, достатньо перенести використання енергомістких приладів із вечірніх годин максимального навантаження 16:00-19:00 на ніч чи ранок”, – наголошує “Укренерго“. Також зазначається, що протягом доби 3 січня на теплових електростанціях та електроцентралях в аварійний ремонт вийшли 4 енергоблоки, включено до мережі 3 енергоблоки.

Крім того, через бойові дії та інші причини, на ранок 4 січня без світла залишається 406 населених пунктів. Через обстріл є нові пошкодження у мережах обленерго у Харківській та Миколаївській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від ситуації з безпекою та з дозволу військових.