естонські солдати

Радник президента Естонії з питань національної безпеки Мадіс Ролл стверджує, що естонський уряд “серйозно” обговорює можливість відправлення військ на західну Україну, щоб допомогти Києву звільнити резерви для фронту. З такою заявою Ролл виступив у інтерв’ю порталу Breaking Defense, повідомляє eurointegration.com.ua.

За словами радника президента Естонії, уряд зараз аналізує потенційне відправлення військ в Україну і віддає перевагу здійсненню цього у складі повноцінної місії НАТО – “щоб продемонструвати більш широку об’єднану силу та рішучість”.

“Дискусії тривають. Ми повинні розглядати всі можливості. Ми не повинні обмежувати наші роздуми щодо того, що можемо зробити”, – сказав він.

Ролл підкреслив, що Естонія потенційно готова відправити війська на захід України у складі меншої коаліції, але “не виключено”, що члени НАТО, які зараз виступають проти такого кроку, “з часом” змінять свою думку.

Варто зазначити, що естонські чиновники раніше також висловлювали відкритість стосовно ідеї відправки західних військ в Україну у принципі.