кордон Фінляндії з РФ

Уряд Фінляндії вирішив не відкривати пункти пропуску на сухопутному кордоні з Росією принаймні до 14 квітня. “Ми не бачили жодних ознак того, що Росія змінює свою поведінку. Навпаки, отримана нами інформація підтверджує наші припущення, що Росія продовжує свою гібридну операцію”, – заявила міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен, повідомляє meduza.io.

Голова МВС відзначила, що влада розуміє, що закриття кордону викликає турботу серед жителів країни, “особливо у людей із сім’ями з російського боку”. Однак, підкреслила вона, такі дії обумовлені пріоритетом національної безпеки, і саме Росія змусила Фінляндію вжити цих заходів.

Фінляндія почала закривати пункти пропуску на кордоні з Росією з середини листопада. Влада пояснила це рішенням потоку мігрантів (головним чином з країн Близького Сходу), які прибували з російського боку та подавали прохання про притулок. Спочатку кордон закрили до 14 грудня, потім КПП були відкриті, але лише на кілька годин – на кордоні зразу з’явилися мігранти, які розраховували на притулок. Кордон закрили до середини січня, а потім продовжили термін дії такого заходу ще на місяць – до середини лютого.