гроші

Італійський турист поклявся більше ніколи не повертатися на Французьку Рив’єру. Це сталося після того, як його почав переслідувати офіціант з елітного ресторану, якому він залишив 500 євро чайових. Італієць вважав, що залишив досить щедру винагороду, але працівник закладу був “не вражений” і, схоже, очікував отримати значно більшу суму за свої послуги, пише focus.ua.

Офіціант пішов за клієнтом на автостоянку розкішного курортного закладу, вмовляючи його заплатити “мінімальну” суму чайових — 1000 євро.

“Він думав, що проявить щедрість, залишивши 500 євро, але натомість отримав критику. Офіціант сказав, що може ще більше постаратися, щоб отримати еквівалент 20% від загальної суми рахунку”, — розповідає приятель магната в інтерв’ю журналістам французького журналу Nice Matin.

Відпочивати на Французькій Рив’єрі можуть туристи з різними рівнями доходів, проте деякі ресторани “перегинають палку”, змушуючи нервувати навіть заможних відвідувачів. Зокрема, нещодавно інший турист став свідком того, як від одного клієнта вимагали не менше 1500 євро, щоб просто перекусити.

Повідомляється, що працівники елітних французьких ресторанів навчилися оцінювати клієнтів за їх статком і навіть створили “чорний список” мандрівників, які скупляться на чайові.