Хлопець

Останнім часом у Німеччині набув популярності юний «майстер доносів» Ніклас Маттеї з містечка Грефенхайніхен. За рік хлопець написав 4227 скарг на сусідів, найчастіше через неправильне паркування. За його пересуваннями країною стежать тисячі людей.

Хлопець розповів, що завдяки популярності вже заробив понад 1 мільйон євро. «У мене й раніше було багато грошей. Але завдяки “майстру доносів” я заробив мільйон», — стверджує Ніклас. Хоча його критикують у соцмережах і на вулицях, в Instagram і TikTok у нього понад 100 000 підписників. Його часто запрошують на дискотеки, телешоу та міські свята, де за фото з ним вишиковуються довгі черги. За кожен виступ Ніклас бере круглу суму, іноді понад 100 000 євро.

Юнак відкрито зізнається у надмірній скупості. Під час поїздок він бере туалетний папір із громадських туалетів, щоб не купувати його самостійно. Заради економії він не заводить подругу і не їздить у відпустки. Усі гроші він тримає на ощадному рахунку і не хоче нічого знати про інвестиційні стратегії.

«Коли йдеться про мої гроші, я не ризикую. <..> Я скнара. Порівняння зі Скруджем Макдаком доречне. Я себе ні в чому не балую. Продовжую трястися над кожною копійкою. Гроші для мене — найважливіша річ у світі», — сказав він.