клоп

Французький уряд обіцяє прийняти заходи для “заспокоєння та захисту” громади, оскільки Париж повідомляє про “повсюдний” ріст числа клопів.

Міністр транспорту Франції Клемент Бон заявив, що він збере транспортних операторів для подальших заходів з “заспокоєння та захисту” громади від повідомлень про різке збільшення чисельності клопів.

Ця заява була зроблена на тлі зростаючих закликів до дій уряду з боку паризьких чиновників і профспілок після того, як у соціальних мережах з’явилося кілька відеороликів з клопами, поміченими у громадському транспорті та інших місцях, таких як кінотеатри.

Виступаючи перед французьким телеканалом LCI, заступник мера Парижа Еммануель Грегуар назвав це явище “широко поширеним”.

Три роки тому французький уряд запустив кампанію боротьби з клопами, яка включає в себе спеціальний веб-сайт та інформаційну гарячу лінію через різке збільшення чисельності комах.

Проте Грегуар вказав, що, попри цей план, “щодня до Парижа приїжджає 3,6 мільйона людей, і клопи не зупиняються на околицях міста”.