Грузинський парламент зареєстрував законопроект опозиційних депутатів, відповідно до якого запропоновано обмежити видання інвестиційних та короткострокових видів на проживання для росіян до кінця 2024 року. Про це повідомив ініціатор документа Роман Гоциридзе під час брифінгу.

“Наша політична команда сьогодні зареєструвала в парламенті законопроект, який передбачає введення обмежень для громадян Росії на видання для них інвестиційних та короткострокових видів на проживання до кінця 2024 року”, – сказав Гоциридзе.

За його словами, громадяни РФ з 2022 року до червня 2023-го придбали в Грузії до 10 тисяч квартир, створюють там підприємства та придбають інші види нерухомості, “які пізніше стають законним підґрунтям для отримання виду на проживання”.

Гоциридзе підкреслив, що ціни на нерухомість у державі значно зросли, що викликало проблеми з покупкою та орендою квартир грузинами.

Парламентарій зазначив, що він та його колеги не проти інвестицій в Грузію, але державні та національні інтереси для них важливіше.