Hyundai та Kia

Hyundai та Kia відкликають мільйони автомобілів через ризик загоряння. Всього перевірки потребують 3,37 мільйона авто, проданих у США. Розподіл за марками майже рівний: компанія Kia America охоплює 1,73 мільйона потенційно небезпечних автомобілів, Hyundai1,64 мільйона. Виробникам, які протягом кількох років отримували повідомлення про пожежі, довелося визнати, що витік гальмівної рідини на мільйонах автомобілів може стати причиною короткого замикання.

Hyundai запрошує відвідати сервіс власників Elantra, Genesis Coupe, Sonata Hybrid, Accent, Azera, Veloster, Santa Fe, Equus, Veracruz, Tucson, Tucson Fuel Cell і Santa Fe Sport, проданих з 2011 по 2015 роки. Kia відкликає моделі Borrego, Cadenza, Forte, Sportage, K900, Optima, Soul, Rio, Sorento і Rondo з 2010 по 2017 роки.

Проблему виявили в гідроелектронному блоку керування: через витік гальмівної рідини може статися коротке замикання, яке, в свою чергу, може призвести до загоряння в моторному відсіку. Це може трапитися як на парковці, так і під час руху.

Hyundai з 2017 року отримала інформацію про 21 пожежу і ще 21 “термічний інцидент” іншого типу, пов’язаний із дефектом. Kia повідомила про 10 інцидентів.

У сервісних центрах автомобілі перевірять і, якщо буде потрібно, замінять запобіжники HECU (гідравлічний та електронний керувальний пристрій) і ABS. Поки компанії ремонтуватимуть мільйони автомобілів, власників, які ще не дійшли до сервісу, закликають паркуватися на вулиці і якомога далі від будівель.

Для Kia це не перший великий відклик за останні півроку. В червні повідомлялося про сервісну акцію, яка стосувалася 4 мільйонів автомобілів. Причиною були дефектні подушки безпеки фірми ARC Automotive, які можуть вибухнути та викинути в салон багато металевих уламків.