мінісвинка


У Японії все частіше з’являються кафе з міні-свинками. За півгодини спілкування з поросятами в токійському кафе Mipig просять заплатити 15 доларів. Після спілкування з поросятами в Mipig відвідувач може отримати дозвіл на вивезення їх додому, але за це йому доведеться заплатити 1350 доларів. Власники закладу запевняють, що всі тварини виховані, привчені до туалету і добре ладять з людьми.

“Кожна свиня унікальна. У кожної є своя індивідуальність. Ви можете помітити, що одне міні-порося може бути рішучим, а інше – ніжним”, – розповів директор Mipig.

На сьогодні в Японії існує 10 подібних свинячих кафе. Перший заклад було відкрито в Токіо у 2019 році. До цього в країні стали популярні кафе з тваринами, але замість міні-свиней там мешкають коти, сови, їжаки та змії.

Проте не всі японці схвалюють подібну ідею. Захисники тварин вважають, що постійний контакт з незнайомими людьми може зашкодити тваринам. Однак, згідно з дослідженнями, таке спілкування з тваринами корисне для людей – знижує стрес, нормалізує кров’яний тиск і зменшує ризик серцево-судинних захворювань.