бомбосховище

Мерія Токіо прийняла рішення розпочати будівництво підземних укриттів, призначених для евакуації населення у разі ракетного нападу. Про це повідомляє газета “Іоміурі“.

В якості місця для першого подібного укриття обрано розташований в центральному столичному районі Мінато склад на станції метро “Адзабу-Дзюбан“.

Зараз цей склад використовується для зберігання резервів на випадок стихійного лиха. В майбутньому його планують реконструювати з метою розміщення людей.

Крім того, влада розглядає можливість використання для цих цілей частини багаторівневих автостоянок, які розташовані на відносно великій глибині під землею.

Також мерія розраховує на допомогу з боку бізнесу, оскільки фінансування подібних проектів лише за рахунок міського бюджету вважається надто витратним. Тому передбачається, що приватний сектор вже при будівництві нових будівель міг би закладати підземні приміщення, призначені як укриття.

Подібні укриття, окрім запасів води та продуктів харчування, будуть обладнані вентиляційним обладнанням, джерелами аварійного енергозабезпечення та засобами зв’язку. Передбачається, що реалізація проекту розпочнеться в наступному фінансовому році і займе кілька років.

Створення підземних укриттів в Токіо на випадок ракетного нападу розглядається владою як захід у відповідь на загрозу з боку Північної Кореї та як підготовка до можливого загострення ситуації навколо Тайваню.