робот-вовк у Японії

Приблизно 180 механізованих роботів-вовків із червоними світлодіодними очима та вбудованими динаміками, що видавали жахливі звуки, були розставлені по всій Японії. Це стало необхідним для боротьби з частими випадками вторгнень диких тварин на приватну власність, особливо ведмедів.

Про це повідомив розробник з компанії Охта Сейкі, Ота Юджі телеканалу ABC News.

“На цей час ефективність роботів-вовків ніхто не заперечує, і ми не стикалися з незадоволенням чи негативним зворотним зв’язком… По всій країні встановлено близько 180 “вовків-монстрів”, – поділився розробник в інтерв’ю телеканалу.

За словами Оти, представники дикої природи Японії інстинктивно відчувають страх перед вовками, тому роботи-вовки відтворюють звуки, такі як постріли, виття і гавкіт собак.

Телеканал відзначив, що дизайн роботів викликав певну критику і сміх серед японської громадськості, проте він достатньо переконливий для відлякування тварин і “зберігає елемент театральності, щоб і люди не були введені в оману”.

Телеканал NHK повідомив, що з квітня в Японії зафіксовано рекордну кількість нападів ведмедів на людей – 173 випадки в 18 префектурах. За інформацією телеканалу, в префектурі Акіта постраждали четверо чоловіків і одна жінка у віці від 60 до 80 років. Вони знаходяться при свідомості, про характер травм не повідомляється.

У префектурі Канадзава внаслідок нападу ведмедя постраждав 80-річний чоловік. В нього є рани на лобі та на грудях.