робот у школі

Влада японського міста Кумамото, в рамках боротьби з прогулами та булінгом у школах, запропонувала замість учнів відправляти в класи роботів.

Запропоновано вже з листопада відправляти до навчальних закладів автономних роботів заввишки не більше метра, які будуть самостійно переміщуватися з класу в клас, а учні керуватимуть ними дистанційно.

Зазначається, що ідея використовувати керованих роботів виникла на тлі турботи влади країни щодо зростання кількості прогулів уроків учнями. За даними, школярі приймають такий крок через знущання та пониження з боку своїх ровесників.

“Спілкування за допомогою цих роботів не є повністю реальним, але може надати певне відчуття реальності дітям, які все ще не впевнені у собі та бояться взаємодії з іншими. Ми сподіваємося, що це допоможе таким дітям подолати свої страхи”, – заявив офіційний представник міста Макі Есидзато.

Згідно з опитуванням Міністерства освіти, по всій Японії кількість прогулюючих учнів в початкових і середніх школах досягла рекордного рівня у 2021 році – тоді показник становив 244 940 випадків.