магазин Ikea

Після спроби компанії залучити більше клієнтів шляхом зниження цін, річні продажі IKEA впали на 5%. Про це повідомляє Ingka Group, яка володіє більшістю магазинів IKEA, передає epravda.com.ua.

Річні продажі IKEA знизилися на 5% після того, як компанія зменшила ціни, намагаючись залучити більше покупців та зберегти свою частку на ринку меблів для дому.

Повідомляється про продажі на суму 39,6 млрд євро (43,3 млрд доларів) за фінансовий рік, який закінчився 31 серпня.

«На всіх наших ринках ми відчули уповільнення економіки та індустрії меблів для дому майже одночасно. Якщо бути відвертим, ми не стикалися з чимось подібним з 2008 року», — зазначив генеральний директор Ingka Group Йеспер Бродін.

За словами Бродіна, після того, як було помічено зниження відвідуваності магазинів і кількості проданих товарів, IKEA вирішила знизити ціни, що допомогло подолати ці труднощі.

Ingka Group заявила, що інвестувала понад 2,1 млрд євро у зниження цін на своїх ринках, і її частка на світовому ринку меблів для дому залишилася стабільною на рівні 5,7%.

Цього року кількість відвідувань магазинів зросла на 3,3% до 727 млн, а кількість нових відкриттів зменшилася до 41 із 60. У 2025 фінансовому році Ingka планує відкрити 58 нових локацій по всьому світу.