ізраїльтянка з пістолетом

На найбільшому в Ізраїлі тренувальному центрі з самооборони триває робота. Шість днів на тиждень туди приїжджають громадянські особи з усього Ізраїлю та єврейських поселень на Західному березі річки Йордан. Вони тренуються стріляти. Після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль центр став дуже популярним. Багато учасників раніше ніколи не тримали зброю в руках, передає euronews.com.

“Це моє перше відвідування. Справді, я давно хотіла приїхати, оскільки ми живемо в лісі, і навколо нас розташовані арабські села. Мого чоловіка призвали до армії, і я залишилась вдома з дітьми. Це дозволить нам хоча б трохи почувати себе в безпеці. Ми будемо озброєні, і якщо трапиться щось, ми зможемо хоча б допомогти собі та дітям”, – розповідає мешканка Гуш-Ециона Леа.

В магазині зброї центру закінчується пістолети – попит на них серед громадянського населення такий великий. Після початку нової війни звернулися за дозволом на ношення зброї до влади 10 тисяч ізраїльтян.

У єврейському поселенні Бейтар-Іліт проживають близько 70 тисяч осіб. Місцева влада розпорядилися надавати єврейським жителям Західного берега десять тисяч одиниць зброї безкоштовно і спростити процедуру отримання ліцензій на її носіння. Крім того, тут відкрили муніципальні курси самооборони.

“Я купив пістолет два тижні тому після того, що сталося на півдні. Як і я, багато інших хасидів зрозуміли, що можливо, настане час, коли нікому не буде допомогти. Ані поліції, ані армії. Люди починають розуміти, що їм доведеться самим захищати себе”, – каже інструктор з самооборони Роні.