затор з машин

На тлі продовження авіаударів Ізраїлю по території Лівану, спрямованих, як стверджує Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), проти військових об’єктів радикального руху “Хезболла“, сотні людей покидають Ліван у напрямку Сирії. Як розповів агентству співробітник прикордонної служби, люди прибувають до сирійського кордону з долини Бекаа та інших регіонів на сході Лівану. Переважно це ліванці, які мають сирійську дружину або інших родичів у Сирії, передає dpa слова свого співрозмовника на прикордонному пункті “Маснаа“. За даними агентства, зараз у Лівані проживають 1,5 млн сирійських біженців та інших сирійців, повідомляє dw.com.

Як передає агентство AP, у Бейруті та прибережному місті Сідон сім’ї ліванців, змушені покинути свої домівки через бойові дії, були розміщені у школах. Тим часом готелі значно підняли ціни, через що багато сімей не змогли дозволити собі кімнату і були змушені ночувати в автомобілях.

За інформацією ліванського державного інформагентства National News Agency, у місті Баальбек, розташованому за 65 км на північний схід від Бейрута, утворилися черги перед пекарнями та на станціях для заправки газових балонів.

Агентство AP повідомляє про тисячі жителів Лівану, які тікають з південних районів країни на тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході.