обстріл сектору Гази

Увечері 27 жовтня активізувалися бої в Ізраїлі та секторі Гази. Мешканці ізраїльських міст повідомляють про масштабні обстріли, сирена лунала тричі, за словами мешканців Тель-Авіва. Незабаром після цього ЗМІ повідомили про потужні обстріли сектора Гази.

Кореспондент Fox News Трей Інгст заявив, що це наймасштабніші удари з 17 жовтня. Те ж саме повідомила Al Jazeera:

“Газа свідчить про найсильніші обстріли на суходолі, в морі та в повітрі з початку війни”, – повідомляє арабське видання. Інтенсивні удари спрямовані на північну частину Гази.

Крім того, по всій Газі відключилися Інтернет та зв’язок, повідомляє агентство AFP з посиланням на органи влади, які контролює ХАМАС. Сервіс Netblocks (який не залежить від ХАМАС) також повідомляє про різке зниження кількості підключень до Інтернету в секторі.

Військові експерти пишуть про можливий початок ізраїльської атаки, яку анонсують вже другий тиждень, при цьому президент Ізраїлю Бенямін Нетаньягу не підписав відповідний наказ, оскільки військовий кабінет поки що не дав однозначного схвалення.

Побічно це підтверджується повідомленнями ізраїльських ЗМІ, які пишуть, що Міністерство охорони здоров’я видало декільком лікарням доручення відкрити палати, куди потенційно можна було б прийняти звільнених ізраїльських заручників. Це лікарні “Сорока” в Беэр-Шеві, “Шиба” в Рамат-Гані, медичний центр Вольфсона в Холоні та медичний центр Шнайдера в Петах-Тікві. У той самий час ЗМІ зазначають, що ця директива є частиною загальної підготовки до потенційної необхідності надання допомоги звільненим бранцям і не є результатом отримання конкретної інформації про необхідність такого звільнення.