Казахстан (прапор)

Казахстан приєднався до санкцій, які ввів Європейський союз проти Білорусі.

Цю інформацію можна знайти на сайті Traderadar, створеному в Казахстані спеціально для підприємців з Казахстану, щоб вони могли слідкувати за санкційними обмеженнями та компаніями, що перебувають під санкціями, як зазначається на сайті “Радіо Свобода“.

Серед санкційних обмежень, які вказані на сайті, є заборона на експорт до Білорусі “банкнот, які номіновані в будь-якій офіційній валюті країн Європейського союзу, цінних паперів, виданих після 12 квітня 2022 року, або паїв в колективних інвестиційних компаніях”.

Також діє заборона на транспортування вантажів будь-якими автомобільними засобами, виробленими в Білорусі, включаючи транзит.

З Білорусі заборонено поставляти “природний газ, нафту, титан, алюміній, мідь, нікель, паладій, залізну руду”, а також фармацевтичну, медичну, сільськогосподарську та продукцію харчової промисловості, включаючи пшеницю та добрива.

Казахстан приєднався до санкцій Європейського союзу лише частково. Немає заборони на поставки до Білорусі продукції, яку вже обмежили для продажу в Росії через санкції з боку Європейського союзу, урядів США, Австралії, Швейцарії, Канади та Японії.