Прапори Плаестини та Ізраїля

Палестинський рух «Хамас» погодився на план припинення вогню в секторі Гази, який запропонували США. Про це повідомляється з посиланням на джерело в русі телеканалу Al Arabiya. Найближчими днями представники «Хамасу» відвідають Каїр для обговорення остаточних деталей перемир’я.

За словами джерела телеканалу, для припинення вогню «Хамас» повинен буде визволити частину затриманих заложників: дітей, жінок та літніх людей. Ініціатива США також передбачає поступове повернення в сектор Гази переміщених звідти палестинців. Офіційного коментаря від «Хамасу» наразі не надійшло.

Представник МЗС Катару Маджед аль-Ансарі заявив Al Arabiya, що Ізраїль і «Хамас» ще не близькі до угоди про припинення бойових дій та визволення заручників. За його словами, учасники переговорів сподіваються досягти домовленостей до завершення Рамадану.

Під час останніх переговорів в Каїрі з 3 по 7 березня «Хамас» та Ізраїль не змогли домовитися. Тоді член політичного бюро палестинського руху Газі Хамад назвав переговори непосильними. За його словами, Єрусалим відмовляється виконувати вимоги руху, хоча він готовий до діалогу.

Війна між Ізраїлем і «Хамасом» розпочалася 7 жовтня з нападу бойовиків на ізраїльські території. Було вбито 1,2 тис. осіб, 5,4 тис. отримали поранення, понад 200 ізраїльтян та іноземних громадян були взяті «Хамасом» в заручники.