прапори США та України

Джейк Салліван, радник президента США з національної безпеки, повідомив про виділення Україні нового пакету військової допомоги, включаючи озброєння та техніку. Про це Салліван заявив на брифінгу у Білому домі. “Сьогодні від імені президента Байдена я оголошую про пакет екстреної допомоги Україні на $300 млн, щоб задовольнити деякі найважливіші потреби”, – цитує радника golosameriki.com.

“Цей екстрений пакет допомоги, про який ми оголошуємо, містить велику кількість артилерійських снарядів, снарядів GLMRS для систем HIMARS. Це допомога, якої Україні гостро не вистачає, щоб захищатися від російських нападів”, – підкреслив Салліван.

Раніше намір США виділити новий пакет військової допомоги Україні повідомило агентство Reuters, посилаючись на двох американських посадовців.

Білий дім прагне знайти способи відправити більше військової допомоги Києву, враховуючи ситуацію на фронті та перешкоди, створені республіканською більшістю у Палаті представників при руху законопроєкту, який передбачає виділення $95 млрд на підтримку України та Ізраїлю.

За даними агентства Reuters, американські посадовці також розглядають варіанти арешту російських активів на суму близько $285 млрд для використання цих коштів для військової допомоги Україні.