тарифи жкх

За експертною оцінкою, українцям слід платити приблизно 12 гривень за кубометр газу. Проте для більшості споживачів діють тарифи в розмірі 7,96 гривні за куб. Багато українців з важкістю справляються з комунальними платежами. Втім, діючі тарифи не відповідають реальним витратам на послуги.

Про це повідомила експертка із житлово-комунальних програм Тетяна Бойко в коментарі для “24 каналу“. Тарифи на деякі комунальні послуги не підвищувались протягом кількох останніх років, повідомляє znaj.ua.

Під час дії воєнного стану в Україні діє мораторій на підвищення тарифів, але навіть з урахуванням цього багато українців стикаються з труднощами при сплаті рахунків.

Тетяна Бойко зауважує, що реальні тарифи на комунальні послуги в значною мірою вищі. Наприклад, за газ, українцям слід платити приблизно 12 гривень за кубометр. Проте для основної частини споживачів діє тариф в розмірі 7,96 гривні за куб.

Тариф на електроенергію має бути принаймні на 50% вищим – приблизно 5 гривень за кВт-год. Також послуги з водопостачання мають подорожчати вдвічі. За словами експерта, опалення та гаряча вода мають здорожчати на 70-80%, в залежності від методу виробництва.

Тарифи на електроенергію будуть залишатися незмінними щонайменше до кінця 2023 року, і тарифи на газ пообіцяли зберегти до кінця опалювального сезону.