Сі Цзіньпін

Китай готовий співпрацювати зі Сполученими Штатами на користь загального процвітання і на благо всього світу, повідомило агентство Xinhua із посиланням на голову Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна, який висловив привітальну промову учасникам щорічної зустрічі Національного комітету з американо-китайських відносин.

“Відповідно до трьох принципів взаємної поваги, мирного співіснування і взаємовигідної співпраці Китай готовий співпрацювати з американською стороною для сприяння взаємовигідній співпраці та належного вирішення розбіжностей”, – цитує агентство фрагмент звернення голови китайської держави.

У повідомленні також сказано, що Китай бажає спільно працювати з американською стороною у вирішенні глобальних проблем, сприяючи прогресу одне одного і прагнучи до загального процвітання, щоб “приносити користь обом країнам і усьому світові”.

Національний комітет з американо-китайських відносин був заснований в США в 1966 році групою “спостерігачів за Китаєм”, що представляли громадянські, релігійні і бізнес-кола.