зуби дракона

Латвія почала встановлювати на кордоні з Росією протитанкові загородження, які називаються «зубами дракона». Про це повідомив депутат Європарламенту (ЄП), колишній мер Риги Ніл Ушаков. У своєму телеграм-каналі він розмістив відео зі смугою встановлених бетонних фортифікаційних споруд — «зубів дракона», пише rtvi.com.

«Запаси протитанкових укріплень неподалік від Зилупе, на під’їзді до КПП Терехово», — йдеться в описі до публікації.

Латвія, Естонія та Литва домовилися затвердити будівництво «лінії оборони» на кордоні з Росією та Білоруссю в січні. У червні до ініціативи приєдналася Польща.

Влада цих країн має намір у найближчі роки створити на своїх кордонах оборонну зону. На думку авторів ініціативи, «лінія оборони» вздовж кордону з Росією та Білоруссю необхідна для захисту Євросоюзу від воєнних загроз та інших «небезпечних дій» з боку Москви.

У квітні газета Financial Times писала, що держави Східної Європи готуються до атаки з боку Росії, яка, на їхню думку, може напасти після завершення конфлікту в Україні.

Російська влада неодноразово відкидала твердження про плани Москви напасти на інші країни, в тому числі на ті, що входять до Північноатлантичного альянсу. На початку червня президент Росії Володимир Путін назвав подібні заяви «нісенітницею».