білоруські автомобільні номери

Міністерство юстиції Латвії готує законопроєкт, який забороняє перебування автомобілів з російськими і білоруськими номерами на її території. Якщо транспортний засіб протягом 3 місяців не буде перереєстрований або вивезений з Латвії, його конфіскують.

Згідно з роз’ясненнями Єврокомісії та думкою Міністерства закордонних справ, з вівторка, 12 вересня, з 18:00 в’їзд до ЄС через пункти пропуску на латвійсько-російському та латвійсько-білоруському кордоні заборонений для осіб, які мають зареєстровані в Росії транспортні засоби. За інформацією delfi.lv, до цього моменту вже діяла заборона на перетин кордону ЄС для вантажівок, тобто фур, із російською реєстрацією.

Заборона не поширюється на автотранспортні компанії, які зареєстровані в Росії та здійснюють транзитні перевезення вантажів по території ЄС між Калінінградською областю та Росією. Водночас дозволяється повертатися з Євросоюзу в Росію на легкових автомобілях, зареєстрованих в Росії, за умови, що вони не декларуються як товар і використовуються лише як засіб пересування.