лікар

За словами заступниці міністра охорони здоров’я Марії Карчевич, у спеціальній системі міститимуться дані від моменту вирощування насіння до видачі в аптеках. Процес розпочнеться в найближчі тижні. До кінця року мають запуститися ще кілька сервісів, які значно спростять життя громадян. Якщо говорити про найближчу перспективу, то запрацює електронна система, яка здійснюватиме контроль обігу медичного канабісу в Україні. Це відбудеться вже 1 жовтня. Про це повідомляє focus.ua.

“Ми знаємо, що парламент цього року ухвалив важливий закон, фактично історичне рішення. Він дозволив врегулювати обіг медичного канабісу. Відповідно, для того, щоб був контрольований процес, ми розробили електронну систему. Усі види операцій, а це понад 30 видів, будуть фіксуватися в цій системі”, — заявила Марія Карчевич.

Фактично, продовжує заступниця міністра охорони здоров’я, відомство бачитиме обіг речовини “починаючи з насіння і закінчуючи його видачею в аптечному закладі”. Система дуже складна, але тим не менш, розпочне свою роботу вже наступного місяця.