український шрифт "Воля"

Міністерство культури України має намір створити резерв українських шрифтів та припинити використання російських шрифтів, повідомив Мінкульт України. Ростислав Карандєєв, виконувач обов’язків Міністра культури та інформаційної політики, наголосив, що Україна має припинити використання російських шрифтів та замінити їх на українські, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Мінкульт.

“У нас існують символи нашої суверенності та незалежності, які ідентифікують нашу державу, її історію, культуру, мову та графічний вираз цієї мови”, – сказав він.

Верховна Рада планує припинити використання російського шрифту “Іжица” та його варіацій у внутрішніх документах. Натомість планується використовувати дизайнерський шрифт “Воля“. Цей шрифт розробила українська дизайнерка шрифтів Марчела Можина на основі літер Ніла Хасевича, головного художника УПА.

“Письмова мова, як важлива частина мови, є складовою національної ідентичності. Україна вже давно заборонила використання російської мови в документації, тому маємо позбутися і російських шрифтів. Міністерство культури та інформаційної політики планує провести відбір та створити резерв українських шрифтів”, – підкреслив Карандєєв.