нафтова вишка

Ціни на нафту трохи знизилися вранці у вівторок після різкого стрибка напередодні, внаслідок якого котирування оновили місячні максимуми. Ціна березневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures склала 79,91 долара за барель, що на 15 центів (0,19%) нижче за показник на закриття попередньої сесії, передає report.az.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися на 0,13 долара (0,17%), склавши 74,63 долара за барель. Обидві марки нафти завершили торги на найвищих позначках із 26 грудня минулого року.

“Трейдери починають усвідомлювати, що рецесію в економіці ми навряд чи побачимо. Це підвищує прогнози попиту в період, коли ситуація з пропозицією досить складна. Попит перевищить очікування, якщо економіка продовжить зростати, і пізніше цього року дефіцит пропозиції може посилитися”, – сказав він. старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн в інтерв’ю MarketWatch.

Аналітик City Index та FOREX.com Фавад Разакзада також відзначив покращення ставлення учасників ринку до ризикових активів, про що свідчить зростання американських фондових індексів. Позитивний настрій на ринку акцій “допомагає підвищити апетит до інших ризикових активів, включаючи нафту”.