Нафтові вишки

Сторони конфлікту в Лівії можуть врегулювати суперечку, яка призупинила видобуток і експорт “чорного золота”. У вівторок ціни на нафту впали більш ніж на 3% після повідомлень ЗМІ про досягнення домовленості щодо врегулювання політичної суперечки в Лівії, яка призупинила видобуток і експорт нафти. Про це повідомляє unian.net.

Ф’ючерси на нафту марки Brent знизилися на 3,08 долара, або на 4%, до 74,44 долара за барель. Це найнижчий рівень з грудня минулого року.

Тим часом ф’ючерси на нафту West Texas Intermediate зменшилися на 2,55 долара, або на 3,5%, до 71,00 долара за барель. Це найнижчий показник з січня цього року.

Політична криза в Лівії виникла через суперечку щодо контролю над Центральним банком, який розпоряджається нафтовими доходами. Інформація про врегулювання суперечки стала основним фактором зниження цін.

Новини з Лівії підсилили тренд на зниження цін, пов’язаний з економічними проблемами Китаю, який є одним з найбільших споживачів нафти.

“Більш слабкий, ніж очікувалося, індекс менеджерів із закупівель КНР, оприлюднений на вихідних, підсилює занепокоєння щодо того, що китайська економіка не досягне цільових показників зростання”, — заявив раніше аналітик IG Тоні Сікамор.