Денис Прокопенко

У складі 12-ї бригади Національної гвардії “Азов” створено нову службу для надання допомоги військовим у лікуванні та реабілітації. Водночас у благодійному фонді “Янголи Азову“, який з 2014 року займається підтримкою бійців, висловили здивування тим, що командування бригади не звернулося до них за допомогою.

Про це йдеться в дописах на сторінках “Азов Супровід“, нової служби бригади, та фонду “Янголи Азову“.

Служба “Азов Супровід” заявила, що супроводжуватиме військових на всіх етапах лікування та реабілітації, надаватиме психологічну підтримку, сприятиме соціалізації та допомагатиме в організації поховань загиблих героїв.

Водночас “Янголи Азову“, які вже тривалий час виконують схожі функції, висловили обурення тим, що про створення нової служби дізналися зі соцмереж та чуток. Вони підкреслили, що саме їхня організація виборола можливість створення подібних служб у підрозділах, працюючи багато років без офіційного статусу та гарантій.

Організація нагадала, що засновниця “Янголів Азову” Олена Толкачова (Гайка) отримала мандат на патронажну службу від першого командира “Азову” Андрія Білецького 10 років тому.

За останні 2,5 роки “Янголи Азову” допомогли більше ніж 2 тисячам бійців “Азову” з лікуванням, надали протези сотням осіб і реабілітували понад 1500 бійців. Організація заявила, що продовжить надавати підтримку військовим, зокрема не переведе бійців зі спеціалізованих реабілітаційних центрів у звичайні поліклініки, не припинить юридичні процеси на користь родин загиблих і не зупинить матеріальну допомогу.

Янголи Азову” обіцяють і надалі допомагати бійцям бригади НГУ “Азов“, Третьої окремої штурмової бригади та інших підрозділів, заснованих ветеранами “Азову” та представниками “Азовського руху“.