німецькі солдати

Владу можуть зобов’язати компанії виробляти товари лише для оборони. Уряд Німеччини представив новий військовий план – “Рамкову директиву щодо загальної оборони”. Він розроблений на випадок ймовірної війни з РФ. У плані зазначено заходи, які мають бути здійснені під час війни, пише Bild, передає unian.net.

Основні з них такі:

Відповідно до плану, війська НАТО мають бути перекинуті на східний фланг, де також будуть знаходитися сили Бундесверу. Підвали, підземні автостоянки та станції метро будуть використовуватися як бункери для населення.

Поки Німеччина захищається, Бундестаг не має розпускатися. Влада може віддати наказ про термінову евакуацію з деяких частин країни. При цьому сім’ї розділяти заборонено.

Лікарні мають бути готові до “раптового напливу великої кількості пацієнтів протягом тривалого періоду”. У разі війни Німеччині загрожує криза постачання овочів та фруктів. Тому Міністерство продовольства може нормувати розподіл їжі. Уряд буде зберігати пшеницю, жито та овес у секретних місцях. Існує також надзвичайний резерв (рис, бобові) для забезпечення населення, особливо в міських центрах, одним гарячим обідом на день.

Влада може зобов’язати компанії виробляти товари лише для оборони. У разі війни повертається “обов’язкова служба для призовників”. Це означає, що громадяни можуть бути призвані в армію в будь-який час. Служба зайнятості може зобов’язати громадян віком від 18 років працювати на певних роботах: наприклад, у сфері догляду за хворими, на пошті, в пекарнях.

Підготовка Німеччини до війни з РФ

У квітні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про плани реорганізувати армію країни, щоб зробити її придатною для ведення війни. “Мета полягає в тому, щоб реструктурувати Бундесвер таким чином, щоб він був оптимальним навіть у випадку надзвичайної ситуації, у випадку оборони, у випадку війни”, – сказав він.

Нові збройні сили Німеччини будуть поділені на чотири види – традиційну армію, військово-морський флот і авіацію, а також новий підрозділ у кібернетичному та інформаційному просторі. Також будуть діяти оперативне та допоміжне командування.