поліцейській

У Німеччині поліцейський викрав близько 180 кілограмів сиру чеддер з перевернутої вантажівки та через це втратив роботу. Вищий адміністративний суд землі Рейнланд-Пфальц відхилив апеляцію чоловіка на звільнення, передає eurointegration.com.ua.

Зазначається, що поліцейський працював у дорожній поліції та повинен був забезпечити охорону місця аварії під час операції. Він під’їхав на поліцейському автобусі до пошкодженого контейнера вантажівки та попросив співробітника евакуатора передати йому кілька упаковок сиру. Всього він викрав дев’ять упаковок сиру, кожна вагою 20 кілограмів і вартістю 554 євро.

“Обвинувачений приніс деякі з упаковок до офісу”, – йдеться в матеріалах справи.

Можна припустити, що частину він також залишив для себе і своїх друзів та родичів. У своєму зверненні поліцейський заявив, що сир практично нічого не коштує і що він хотів врятувати його від знищення. Також він запевнив, що сам взагалі не їсть сир чеддер.

Суд подивився на це інакше: чоловік скоїв крадіжку при виконанні службових обов’язків у формі та зі службовою зброєю. “Своєю поведінкою підсудний завдав великої шкоди репутації поліції країни”, – йдеться у вироку.

Не має значення, що сир мав невелику вартість, обов’язок офіцера – запобігти крадіжці, додали судді.