крадій в машині

У Німеччині зросла кількість викрадень транспортних засобів, здійснених зловмисниками. Приріст за 2023 рік становив 20 відсотків. Найбільше крадіжок було зареєстровано в Берліні. Загальна кількість викрадених минулого року автомобілів, які були застраховані, перевищила 14,5 тисячі. Нові дані в середу, 11 вересня, представив Німецький союз страховиків, передає dw.com.

Кожна третя крадіжка припадає на Берлін

За даними організації, загальні збитки зросли до 310 мільйонів євро. У регіональному порівнянні німецькій столиці за кількістю крадіжок автомобілів немає рівних у країні. “Берлін залишається столицею автомобільних викрадачів, при чисто математичному розрахунку виходить, що тут кожні дві години зникають автомобілі”, — цитують німецькі інформаційні агентства голову Німецького союзу страховиків Йорга Азмуссена (Jörg Asmussen). “При перерахунку на всю країну виходить, що зараз кожен третій випадок крадіжки автомобіля припадає на Берлін”, — наводить він невтішну статистику щодо злочинів.

На півдні Німеччини ситуація з крадіжками авто більш спокійна

Всього у 2023 році в Берліні було викрадено 4266 повністю застрахованих автомобілів. Це майже на 50 відсотків більше, ніж у попередній період. Для порівняння: на півночі країни в Гамбурзі було викрадено 853 автомобілі, у найгустонаселенішій землі Північний Рейн — Вестфалія — приблизно три тисячі, а в Мекленбурзі — Передній Померанії — всього 181.

У південних регіонах кількість крадіжок обчислюється сотнями: у Баварії зловмисники викрали 596 машин, у Баден-Вюртемберзі — 574. Однак і на півдні спостерігається тенденція до збільшення кількості випадків крадіжок. У середньому кожен постраждалий отримав страхові виплати в розмірі 21,5 тисячі євро. Найбільш популярні у злодіїв SUV із класу позашляховиків.