щури у нью-йоркському метро

Мешканці американського міста Нью-Йорк масово переїжджають в інші населені пункти через велику кількість щурів. Про це заявив мер міста Ерік Адамс, якого процитувала місцева газета The New York Post. За даними Бюро перепису населення США, протягом останнього року Нью-Йорк залишили близько 102 тисячі осіб. Коментуючи цю статистику, голова населеного пункту вказав на декілька факторів цього явища.

Зокрема, він звернув увагу на високі витрати на життя та наслідки пандемії коронавірусу. Водночас Адамс підкреслив, що в місті з’явилося дуже багато щурів.

“Деякі люди, у яких є діти та сім’ї, вирішують, що хочуть поїхати туди, де їхні діти зможуть гратися на свіжому повітрі, поруч з великими зеленими насадженнями. Ви хочете побачити тварин — в Нью-Йорку ви не побачите тварин, окрім щурів”, — додав мер.

При цьому він підкреслив, що місцева влада приймає необхідні заходи для запобігання ще більшої еміграції населення з Нью-Йорка. Зокрема, проводяться роботи з визволення від гризунів, уточнив голова населеного пункту.