вулічні банди у ПАР

Американець дивом вижив після зустрічі з бандитами. 55-річний американський турист подорожував по Африці та шукав, де обміняти долари на місцеву валюту. Навігатор допоміг йому знайти обмінник і навіть показав найкоротший шлях до нього. Але, мабуть, мандрівник не підозрював, що GPS приведе його до лігва головорізів.

Сівши за кермо орендованого в аеропорту Кейптауна автомобіля, чоловік знайшов найкоротший шлях до обмінника, але виявилося, що він проходить через один з найкримінальніших районів у світі – бідну Ньянгу, охоплену злочинністю. Сюди навіть поліцейські не ризикують занадто часто заходити, а якщо й з’являються тут, то в повному бойовому обладнанні та зброєю від голови до п’ят. Безладдя, насильство, вбивства для Ньянги – звичайна справа. Але туристу про це ніхто не розповідав. Тим паче навігатор.

Коли чоловік опинився в районі, який більше нагадує нетрі, ніж благополучне місце, на нього напали четверо бандитів і відчинили двері його автомобіля. Турист спробував схопитися за пістолет, який взяв із собою на всякий випадок, але у відповідь була куля в обличчя, після чого його витягли з салону.

Рачки він доповз до багажника, відчинив його, схопив дорожню сумку і намагався втекти, але банда наздогнала його, побила, і зникла в лабіринті вузьких і смертоносних переулків. Дивлячись на втікаючих злочинців, чоловік виплюнув кілька зубів та кулю і втратив свідомість.

Прокинувся турист вже в лікарні. Лікарі зробили рентгенівські знімки його кульового поранення і сказали, що чоловікові дуже пощастило залишитися живим. За словами лікарів, куля, випущена йому в рот, не тільки вибила кілька зубів, але також розтрощила щелепу і призвела до сильної кровотечі.

Південна Африка вважається однією з найнебезпечніших країн у світі, а Ньянгу взагалі називають столицею вбивств. Місцеві поліцейські просто не в змозі справитися з насильством з боку банд. Так що якщо ви потрапите в ПАР, тепер ви знаєте, куди краще не торкатися, якщо ви не безумний самурай Мусасі. Але, окрім цього району, є ще принаймні 8 найнебезпечніших діючих доріг у світі, де легко нажити на свою голову себе пригоди.