Павло Дуров

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров розповів, що в минулому став донором сперми і тепер у нього понад 100 біологічних дітей у 12 країнах. Підприємець має намір розкрити свій ДНК-код, щоб його дітям було легше знайти один одного.

Як розповів Павло Дуров у своєму Telegram-каналі, 15 років тому друг звернувся до нього з проханням здати сперму, оскільки у них з дружиною були проблеми з фертильністю. Пізніше, за словами підприємця, керівник клініки запропонував йому здати більше біологічного матеріалу, щоб анонімно допомогти іншим парам. За словами Дурова, сам він ніколи не був одружений.

«Завдяки моєму донорству понад сотня пар у 12 країнах змогли завести дітей. Більше того, через багато років після того, як я перестав бути донором, принаймні в одній клініці ЕКО моя заморожена сперма все ще доступна для анонімного використання. Тепер я планую відкрити свій ДНК-код, щоб моїм біологічним дітям було легше знаходити один одного», — написав Дуров.

Павло Дуров зазначив, що не шкодує про своє рішення стати донором сперми, оскільки її нестача стає все більш серйозною проблемою для всього світу. «Я також хочу допомогти дестигматизувати саме поняття донорства сперми та спонукати більше здорових чоловіків робити це», — підсумував він.