система ППО

Без активної підтримки США можливе каскадне обвалення вздовж фронту вже в цьому році. Системи протиповітряної оборони, визначальні для захисту цивільного населення від російських ракет, поступово вичерпуються через постійні бомбардування. Без нових постачань засобів протиповітряної оборони Україні їх вистачить лише до наступного місяця.

Цю інформацію у п’ятницю, 9 лютого, оприлюднив The New York Times, посилаючись на оцінки американських чиновників, які вказують на необхідність термінового відновлення військової допомоги від Сполучених Штатів.

Згідно з інформацією видання, західні офіційні особи та військові експерти попереджають, що без підтримки США можлива катастрофа вздовж фронту вже цього року. “Вони стверджують, що пройде кілька місяців, перш ніж відсутність відновлення допомоги спричинить широкомасштабний вплив. Але без цього, додають вони, складно уявити, як Україна зможе утримати свої поточні позиції на полі бою”, – йдеться у публікації.

До наступного місяця можуть виникнути труднощі у проведенні місцевих контратак, а на початку літа військовим України може бути важко протистояти російським атакам, попереджають офіційні особи та аналітики.

Однак, офіційні особи також вважають, що Росії буде складно швидко створити достатній потенціал для великого наступу на сході України. Замість цього російські війська, ймовірно, рухатимуться вперед неохайно та роз’єднано, із великим ризиком втрат серед своїх військ.