наслідки рактеної атаки

Президент України Володимир Зеленський назвав удар, завданий Росією по українській території 26 серпня, одним із наймасштабніших за останній час. За його словами, було використано понад 100 ракет та близько 100 безпілотників “Шахед“.

“Підлий удар спрямований на критичну, цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів – від Харківської області та Києва до Одеси та наших західних областей”, – сказав голова держави, повідомивши, що ліквідація наслідків російської атаки триває.

Він також нагадав про колективне відбиття іранської атаки по Ізраїлю у квітні. “Якби авіація наших європейських сусідів працювала разом із нашими F-16 та разом із нашою ППО… Таке єднання очевидно ефективно спрацювало на Близькому Сході, і це має працювати в Європі. Адже життя всюди має однакову цінність”, – цитує Зеленського “Україна 24“.

“Путін собі не зраджує – це хвороблива істота, це вже давно всім зрозуміло. Але також зрозуміло – він може робити лише те, що йому дозволяє світ”, – додав український лідер, закликавши західні держави зняти обмеження на застосування далекобійних озброєнь для ударів по російській території.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що атаці піддалися 15 областей України. “Ворог застосував різні види озброєння: БПЛА, крилаті ракети, “Кинджали“. Є поранені та загиблі. Щирі співчуття рідним і близьким”, – написав він.

Голова уряду повідомив, що основний удар було завдано по енергетичній інфраструктурі. За даними українських ЗМІ, російська сторона залучила щонайменше 11 бомбардувальників Ту-95 і шість Су-22М3. Повідомляється також про застосування МіГ-31К.