наслідки ракетної атаки

Цієї ночі російські військові знову атакували енергетичну інфраструктуру в декількох регіонах України за допомогою ударних безпілотників типу Shahed, повідомили українські військові. Було зафіксовано кілька груп дронів-камікадзе. У різних областях країни оголошено повітряну тривогу, передає bbc.com.

Цією ночі російські військові випустили по Україні 17 дронів-камікадзе, а також керовану авіаційну ракету Х-59, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

«В результаті протиповітряної боротьби авіацією Повітряних сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України збито 16 ударних безпілотників типу „Шахед“ в межах Миколаївської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей», — зауважив генерал-лейтенант Олещук.

Засоби протиповітряної оборони на півдні країни були залучені протягом приблизно п’яти годин, повідомили Збройні сили півдня України.

Згідно з повідомленням, цієї ночі в цій оперативній зоні було збито сім бар’єрних снарядів: чотири у Дніпропетровській області та по одному у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Внаслідок падіння уламків збитого дрона у Кривому Розі на об’єкті енергетики почалася пожежа. Також повідомлялося про загрозу ракетних ударів, зокрема по Харківській області. Надходили повідомлення про вибухи у Хмельницькій області.

Наслідки обстрілів уточнюються. Про жертви та постраждалих наразі не повідомляється. Російські військові не коментували ці повідомлення.