наслідки ракетної атаки на Одещині

Росія у ніч на середу атакувала південні регіони України ударними безпілотниками типу Shahed131/136 у дві хвилі. У Одеській області збили 12 дронів-камікадзе, у Миколаївській — три, у Вінницькій — два, повідомили у своїй заяві Сили оборони півдня України, опублікувавши фото з Одеси, передає bbc.com.

Повітряні сили ЗСУ раніше заявили, що загалом по Україні було запущено 46 безпілотників типу Shahed, вдалося знищити 32 з них. Також їх збивали в Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

У Одеській області війська РФ сконцентрувалися на атаку обласного центру, всі цілі були збиті, уламки дронів впали на одну із незаселених новобудову, також збитий безпілотник впав на дачні будинки у передмісті Одеси, зазначається у повідомленні. Один людина загинула, троє отримали поранення, серед них 17-річний підліток, стверджують військові.

Більшість безпілотників, які не вдалося збити, атакували прифронтові території — зокрема Херсонську область, повідомляли раніше повітряні сили. У Херсоні був пошкоджений торговий центр і багатоквартирні будинки, передають Сили оборони півдня.

Напередодні ввечері під удар потрапив вокзал у Херсоні. Голова МВС Ігор Клименко повідомляв, що близько 140 цивільних очікували евакуаційного поїзда. Їх вивели з зони обстрілу, пізніше доставили до Миколаєва автобусами, звідти — потягом до Києва. На херсонському вокзалі при обстрілі загинув поліцейський.