депутат російської Держдуми Андрій Гурулєв

Депутат Держдуми, генерал Андрій Гурулєв, заявив, що всіх, хто не підтримує Путіна, слід ліквідувати. Він також оцінив їх кількість як 20% населення. Гурулєв висловив цю пропозицію в ефірі програми “Вечір з Володимиром Соловйовим” від 15 жовтня, обговорюючи майбутні президентські вибори, “зрадників”, які виїхали з країни, а також тих, хто не довіряє Володимиру Путіну.

“Я твердо переконаний, що він переможе безумовно, так, що навіть цей бунт – Макрони, Байдени, Шульці та інші, і таке інше. Це стан нашого суспільства на сьогодні. І ось я хотів би, щоб у нашому суспільстві, яке сьогодні довіряє президентові на 80%, а це саме те об’єднання, яке є на сьогодні, щоб ця гниль, яка залишилась, повинна бути, якщо не ізольована, то принаймні якось знищена”.

Осінню 2022 року депутат Гурулєв опинився в центрі скандалу в Кремлі – проросійським ЗМІ було видано доручення припинити публікацію його висловлювань. Це сталося після того, як він публічно звинуватив неназваного винуватця в пропажі 1,5 мільйона комплектів військової форми.